Galleria Uusi Kipinä


Kuukauden seinä: Sirpa Pyykkö

TAVALLISTA TAIDETTA

Käsitetaiteilijana tunnettu Sirpa Pyykkö on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista 1985. Useat hänen taideprojektinsa ovat perustuneet arjen dokumentointiin. Pyykkö kuvaa aihevalintojaan: ”Tavallisten asioiden epätavallisuus on ihmetystäni ylläpitävä voima ja taiteellisen toimintani käyttövoima.” Nyt teosten aiheena on koira. Se kuuluu niihin epätavallisen kiinnostaviin tavallisiin asioihin, jotka taiteilija kokee mielenkiintoiseksi tutkia.

Teoksissa on käytetty kultausta sen monimerkityksellisyyden takia. Kultaus on alun perin symboloinut ’taivaallista valoa’ ja myöhempinä aikoina ’valtaa’. Kuten Pyykkö viisaasti toteaa: ”Olen huomannut, että ovat isäntäperheissään tärkeitä – enemmän tai vähemmän taivaallisia – valopilkkuja ;-)!”.

Lahden Taidegraafikot ry viettää vuonna 2021 40-vuotisjuhlaansa. Vuoden aikana tulee olemaan erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, joihin toivon mukaan myös yleisö pääsisi osallistumaan. Galleria Kipinässä on nähtävillä ’kuukauden seinä’, missä on huhtikuun ajan esillä taiteilija Sirpa Pyykön grafiikkaa.

Huhtikuu Sirpa Pyykkö

Toukokuu Leena Jäntti-Hannula

Elokuu Markku Alhonen

Syyskuu Jenni Niskala

Lahden Taidegraafikot ry
UUSI KIPINÄ, Kymintie 1, 15140 Lahti, Finland

Leena Hannula, Lahden Taidegraafikot ry:n tiedottaja, 0407278453

Sirpa Pyykkö, ”Kerro kerro…”

19×35, monotypia

www.lahdentaidegraafikot.fi

Advertisement