Jäseneksi?

Hakeminen Lahden Taidegraafikoiden jäseneksi

Lahden Taidegraafikoiden jäsenkriteereinä edellytetään vähintään amk-tutkintoa kuvataiteen suuntautumisalalta (kuvataiteilija amk/ kuvataiteen maisteri). Jos hakija on valmistunut ulkomaisesta oppilaitoksesta, on koulutuksen vastaavuudesta annettava suomenkielinen selvitys.

Vaihtoehtoisesti kuvataiteilijaksi valmistavan koulutuksen puuttuessa ansioluettelosta tulee ilmetä riittävästi näyttelytoimintaa tai muita meriittejä. Ansioiksi lasketaan esimerkiksi jurytetut näyttelyt, yksityis- ja ryhmänäyttelyt ammatillisesti arvostetuissa gallerioissa, sijoitukset kilpailuissa sekä teokset kokoelmissa.

Portfolion teoskuvissa huomiota kiinnitetään hakijan taiteelliseen tasoon. Kuvataiteen amk-tutkinto/ maisteritutkinto ei automaattisesti täytä jäsenkriteerejä, vaan kaikilta hakijalta edellytetään sekä ansioluettelo että riittävän laaja ja laadukas kuvamateriaaliosio (väh. 10 teoskuvaa).

Kaikki hakemukset käsitellään ja jäsenvalinnoista päättää Lahden Taidegraafikoiden yleiskokous. Yleiskokouksia järjestetään vähintään kaksi kertaa vuodessa, marraskuussa ja maaliskuussa.

Jäsenhakemuksen muoto on A4 kokoinen portfoliokansio, jota on helppo selata. Sen tulee sisältää: hakemuskirje hakijan täydellisine yhteystietoineen ja syntymäaikoineen, ansioluettelo ja kuvamateriaalia hakijan tuotannosta. Jäseneksi voi hakea myös sähköisesti, kunhan hakemuksesta löytyvät kaikki samat tiedot eli CV, teoskuvia liitteenä tai linkki nettisivulle sekä tieto siitä toimiiko taiteilija LTG:n toimialueella. Sähköisen hakemuksen voi lähettää osoitteeseen ltg@lahdentaidegraafikot.fi.

HUOM! Jäsenhakemukset tulee olla Uudessa Kipinässä kevät kokouksen käsiteltäväksi 31.3. mennessä tai syyskokouksen käsiteltäväksi 23.11.2017 klo 16 mennessä.

 

”Jäsenhakemus”

Lahden Taidegraafikot
Uusi Kipinä
Kymintie 1
15140 Lahti

 

Lisätietoja: ltg@ lahdentaidegraafikot.fi

Mainokset